Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

POTERGEIST-MUDDY MERMAIDS (2012)





  Τόσο καιρό κρατιέμαι,κρατιέμαι αλλά πόσες άμυνες μπορεί να κρατήσει κάποιος απέναντι σ'αυτό το λασπωμένο κτήνος?
  Το δεύτερο album των POTΕRGEIST , "Μuddy Mermaids" τυρρανά εδώ και καιρό τα ταλαιπωρημένα απ'τις εντάσεις αυτιά μου με τον καλύτερο τρόπο,όμως μιας και μας συνδέουν φιλικές σχέσεις απέφευγα να το συμπεριλάβω στις μπάντες που παρουσιάζονται, φοβούμενος μήπως η φιλία και η συμπάθεια μπερδεύει την κρίση.
  ΠΑΠΑΡΙΕΣ!!!! Η εν λόγω μπάντα,τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα δεν χρειάζεται συστάσεις , έχει λιώσει άπειρες φορές πάνω στα εγχώρια stages και έχει supportάρει κατά καιρούς μεγάλα ονόματα του σκληρού ήχου όπως οι MONSTER MAGNET,οι THE HAUNTED και τελευταία ήταν το ένα απ'τα δύο support σχήματα στην συναυλία των LYNYRD SKYNYRD.
  Τώρα ο δίσκος ....
  Λάσπη,ρεύμα και Rock/Metal τσαμπουκάς!!!Θεωρώ πως όσοι αποκαλούν τους POTERGEIST τους Έλληνες PANTERA  ειδικά πλέον (εντάξει στο "Southwards" οι επιρροές απ'την τεράστια αυτή αμερικάνικη μπάντα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς) είναι τουλάχιστον κουφοί.
  Είναι πολύ εύκολο ότι ανήκει στα stoner πλαίσια ή έστω στα stonecore πλαίσια να το παρομοιάζεις με τους PANTERA (άσχετα βέβαια με το ότι αυτοί έπαιζαν γαμημένο Metal,αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα) και με αυτό τον τρόπο να παίρνει η μπάλα και αυτούς που προσπαθούν να ξεχωρίσουν.
  Το "Muddy Mermaids"  κουβαλά μια καθαρά μεταλλάδικη ψυχή η οποία είναι βαριά εθισμένη στα Blues και το βαρύ βρώμικο αμερικανοτραφές Rock n' Roll.
  Κομμάτια σαν το "Rivers & Oceans" απλά δεν γράφονται κάθε μέρα και είναι τουλάχιστον άδικο να τα αποκαλείς Stoner ή κόπια των PANTERA.
  Το "RBL" είναι απλά απ'τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ και είναι φτιαγμένο για "επαναστατικά" κλωτσομπουνίδια μέσα στο pit ενώ το ομόνυμο τραγούδι του δίσκου,με μεγάλο plus τα ροκάδικα πλήκτρα και τα stoned γυναικεία φωνητικά είναι απλά ο υπέρτατος ύμνος του βάλτου.
   Ούτε Stoner ,ούτε Heavy Rock ούτε άλλα γραφικά...ο γέροντας εμίλησε:SWAMP METAL!!!
RESPECT!!!

  Καλωσορίζω και τον φίλτατο ΣΠΥΡΟ σαν συνταξιδιώτη σ'αυτό το όχημα που μας κάνει να εκφραζόμαστε σχετικά με ότι μας καίει το κεφάλι,μουσικά πάντα μιλώντας.Αν και είμαι σίγουρος πως σύντομα θα έχουμε κι άλλα μέλη .
  Όπως θα καταλάβατε όσοι μας διαβάζετε αφού δεν πετύχαμε να κάνουμε διεθνή καρριέρα το γυρίσαμε στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου