Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

THE  BLACK  LEAGUE

CHOOSE TO RUN WITH  THE  WOLVES 
OR DIE WITH THE HERD



  THE BLACK LEAGUE...
  Μπορώ σίγουρα να τολμήσω να το πω.Άνετα η πιο υποτιμημένη μπάντα της εποχής μας.Ειδικά στην Ελλάδα.
  Όσοι γνωρίζουν την πρώτη και φυσικά καλύτερη και όχι νερόβραστη περίοδο των SENTENCED ,γνωρίζουν και την φωνή του τότε frontman τους Taneli Jarva.
  Κορυφαία πόνημα αυτής της περιόδου,το album τους "AMOK ".Όσοι μεγάλωσαν στα 90's αντιλαμβάνονται τη μουσική αξία αλλά και ιδιαιτερότητα αυτού του δισκου : το απόλυτο πάντρεμα του Death Metal με τον κλασσικό Heavy Metal ήχο όχι όμως με την λογική των ENTOMBED (πιο Motorheadίστικη ή Stonerάδικη άποψη πάνω στην καφρίλα) αλλά με την έννοια της μελωδίας σε καθαρόαιμα μεταλλάδικα riff  και από πάνω μια φωνή που στάζει φαρμάκι και γρυλίζει απειλητικά τα κρίματά της.Σημαδεμένο album!
  Μετά από αυτό το μνημείο,οι δρόμοι των SENTENCED και του Jarva χωρίζουν.Οι μεν ακολουθούν πιο mainstream μονοπάτια με κομμάτια μουλιασμένα στα εφηβικά δάκρυα και την κλάψα,φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο για ακροατές που η γκλάβα τους κόβει μόνο μέχρι τους HIM (αποψή μου) ενώ ο δε μαζεύει όλα του τα προβλήματα τα καταπύνει και τα μετατρέπει σε αγνή μεταλλάδικη τσαντίλα!!!
  
  1998 και οι THE BLACK LEAGUE είναι γεγονός!!!Το επόμενο βήμα στο μονοπάτι που χάραξε το "AMOK" ακούει στο όνομα "ICHOR"  και η χρονιά κυκλοφορίας του το 2000.
  Το album αυτό είναι φτιαγμένο για να χορεύεις την καταστροφή..Ο ήχος χύμα, βρώμικος,οι μελωδίες άπιαστες (καρφώνονται στο κεφάλι σου και μένουν εκεί για μια ζωή),τα solo κλασικομεταλλάδικα με Rock n' Roll ενέσεις και η μαυρίλα μετατρέπεται σε πάρτυ!!
  Η φωνή? Mc Coy/Morisson/Lemmy το αμάλγαμα των τριών απ'τις φωνητικές χορδές του Jarva.Εκεί που έχεις κάψει με το "Ozymandias" και νιώθεις τους FIELDS OF THE NEFILIM του "Dawnrazor" να χαμογελούν χαιρέκακα απ'τη γωνία βάζεις το "We Die Alone" και χορεύεις μόνος σου στα σκοτάδια...
  Ο ήχος του να αντιμετωπίζεις την κατάθλιψη με τσαμπουκά και αρχίδια και όχι σαν κλαψομούνης που θέλει τη μαμά του...


  
     
  'Ενα χρόνο αργότερα μας χαρίζουν απλόχερα, σ'εμάς τους εθισμένους με τον ήχο τους,αυτό που περιμέναμε .Το "UTOPIA A.D." κυκλοφορεί το 2001 για να μας κάψει κι άλλο το κεφάλι ακολουθώντας τον δρόμο του προκατόχου του με κάπως πιο βαβουριάρικη προσέγγιση στον ήχο.Κομμάτια?
  "Harbour of Hatred","To Suffer and to Smile" το έπος "Utopia" και η θανατερή ατάκα / εισαγωγή "Are you ready for the truth?" σε στέλνει αδιάβαστο και σε βάζει για τα καλά στο κλίμα.Πόνος...αγνός,ακάθαρτος πόνος!!!!!




Τον ίδιο χρόνο κυκλοφορεί το ένα και μοναδικό ep τους "DOOMSDAY SUN" και πάρε να'χεις.Η τσαντισμένη μαυρίλα είναι και πάλι πανταχού παρούσα αλλά πλέον αρχίζει και αχνοφαίνεται μια πιο έντονη τάση απαγκίστρωσης απ'την καφρίλα προς ένα πιο Rock n' Roll στύσιμο της μουσικής.Η σκατοψυχιά όμως,σκατοψυχιά!!!
  Το οι DOORS ακούνε MOTORHEAD "Sanguinary Blues" απλά κώβει κώλους,διασκευάρα NICK CAVE "City of Refuge" και φως πουθενά,το "Sunday Song" μαχαίρι στην καρδιά....
  Απλά οι τύποι παίζουν μαζί μας δείχνοντάς μας τα σημάδια για το τι θα ακολουθήσει...








  Η καταστροφή του ανθρώπου.Ίσως αυτή να είναι η μούσα τους!!!2004 και οι THE BLACK LEAGUE αφήνουν πίσω τους οποιαδήποτε Death Metal επιρροή και το ρίχνουν στις ροκιές κάτι που για όσους τους ακολουθούσαν ήταν αναμενώμενο.MAN'S RUIN REVISITED!!!!
  Πάρε τους DANZIG,τους MOTORHEAD,τους SKYNYRD,τον Joe Cocker ,το Punk και ότι άλλο κάνει το δικό σου μείγμα εκρηκτικό,πέτα τα στον κουβά με το ουίσκυ και το εφέ που θα σου κάψει το κεφάλι θα είναι κάπως σαν το άκουσμα αυτού του δίσκου.
  Κοιτάς το εξώφυλλο και νιώθεις το hangover,και όσο για τη μουσική ,τίτλοι όπως "Cold women,Warm beer","Black Water Fever" και "Ain't no friend of mine" πιστεύω πως περιγράφουν ακριβώς τη μετάλλαξη και το Rock n' Roll χάος που επικρατεί σ'αυτό το album.





  Μετά το "MAN'S RUIN..." έχουν ακολουθήσει άλλα δυο album "A PLACE CALLED BAD" το 2005 και "GHOST BROTHEL" το 2009.Μου φαίνεται πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα φέρει στην ελληνική αγορά,δεν τα έχω δει ποτέ μπροστά μου δηλαδή και ότι έχω ακούσει από αυτά τα album είναι μόνο απ'το Youtube δηλαδή δεν έχω κάτσει να τα λιώσω με την ησυχία μου για να γίνουν κομμάτι μου οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.Μουσικά συνεχίζουν στον δρόμο του "MAN'S RUIN..." με ακόμα πιο καθαρά φωνητικά και πιο ροκάδικο ήχο.
  Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους ψάξετε γιατί διαφορετικά στερείτε απ'τον εαυτό σας τόνους απίστευτης μουσικής καύλας και αλήθειας.
  Αλήθεια....θα φιλοτιμηθεί ποτέ κανείς να τους φέρει για live απο'δώ?
Οι SENTENCED πάντως έχουν έρθει...........







   


Γιατί απλά είναι τεράστια μπάντα ρε πούστη μου!!!!!!

THE PUSHER

ΚΑΡΝΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (LIFER)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου