Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

WAR FOR FREEDOM - ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ





    Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα σ'αυτό το blog δεν έχει παρουσιαστεί κάποια συλλογή αν εξαιρέσει κανείς το soundtrack του "Return of the living Dead" που κατά κάποιο τρόπο είναι μια συλλογή punk ύμνων!!
  Η αρχή λοιπόν γίνεται κατά τη γνώμη μου με τον καλύτερο τρόπο με το "War for Freedom" ένα 12'' βινύλιο  το οποίο αποτελεί μια συλλογική κραυγή δεκατριών συγκροτημάτων για ελευθερία πιστή στο πνεύμα του D.I.Y.
  Απίστευτα καλοσχεδιασμένη προσπάθεια με το εξώφυλλο σε σκληρό χαρτόνι,ένα απίστευτο artwork και ένα ένθετο περιοδικό το οποίο σε κάθε σελίδα του φιλοξενεί τις απόψεις της κάθε μπάντας είτε με την παρουσίαση των στίχων τους , είτε με κάποια κείμενα που παραθέτει η κάθε μια.
   Οι μπάντες που συμμετέχουν αξίζει να αναφερθούν όλες μιας που η καθεμιά με το στυλ της συμμετέχει απίστευτα σωστά στο αυτή η συλλογή να αναδείξει τον χαρακτήρα της....ένα χαρακτήρα μίλια μακρυά απ'την στείρα παρουσίαση συγκροτημάτων αλλά στοχευμένο στην προβολή μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας με την μουσική , περισσότερο ή λιγότερο ακραία , ως μέσο.

      SIDE A

     SIDE B
   Δύο πράγματα που συγκινούν ακόμα περισσότερο είναι η σημείωση στο πίσω μέρος του εξωφύλλου:
      "Οι θεωρητικοί που δεν ζουν μια εξεγερτική ζωή δεν λένε τίποτα που αξίζει να λεχθεί...και οι ακτιβιστές που αρνούνται να σκεφτούν κριτικά δεν κάνουν τίποτα που αξίζει να γίνει...."κάτι που θέλοντας και μη σε βάζει σε σκέψεις...και φυσικά το ότι αναγράφεται, πάλι στο πίσω μέρος  του δίσκου,πως δεν πρέπει να πωλείται πάνω από 7 ευρώ.
   Σκεπτόμενες νότες....δηλώνω γοητευμένος.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΡΝΑΡΗΣ (LIFER)


   

2 σχόλια: