Σάββατο 30 Ιουνίου 2012


                                                              ELECTRIC MUD GENERATOR







Η εύρεση καινούριας μουσικής γίνεται συνήθως ή με την προσωπική αναζήτηση που προϋποθέτει το να βάζεις το κεφάλι κάτω( ή πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω) και να ξεθάβεις ,σκαλίζεις και να ξεσκονίζεις ακούσματα που τσουγκράς στην διάρκεια της μουσικής σου ζωής ή με το να σου συνιστά, συστήνει κάποιος κάτι να ακούσεις.
Έτσι λοιπόν ένα φιλαράκι που παρεμπίπτοντος έχει ,γαμάτη, εκπομπή κάθε τρίτη 10-12μμ και πέμπτη  6-8μμ στον ιντερνετικό σταθμό enterfm.gr με γνώρισε με τους : ELECTRIC MUD GENERATOR.


Το τρίο από το Leeds έχει καταπιεί και χωνέψει όλα τα δαιμόνια του progressive rock του 70 και παίρνοντας το DNA των ιδιωμάτων που γουστάρουν και έχουν περάσει τα 40 αυτά χρόνια ,ξερνάει στον 21ο αιώνα την μουσική του ανωμαλία.




Το 2ο τους άλμπουμ ‘’TO THE DISDAIN OF POLYHYMNIA’’ (‘’Στην περιφρόνηση της Πολυμνίας’’ ,ενδιαφέρον και ιντριγκαριστική η γνώση των Άγγλων για την αρχαιοελληνική μούσα των ιερών ύμνων της ευγλωττίας και της μνημοσύνης) σε προδιαθέτει μουσικά να πάρεις το progressive psychedelic rock το heavy rock τη folk και το doom να τα βάλεις σ’ ένα μπλέντερ και καρφώνοντας ένα χωνί στο κεφάλι σου με απ’ ευθείας σύνδεση με το επισκληρίδιο να σταξεις το μιγμα και να νιώσεις την γλυκιά μουσική μαστούρα.

Τα παιδιά δεν βιάζονται, δίνουν χώρο και χρόνο στα όργανα και στην φωνή να πουν την ιστορία τους πάνω στο 
συχνοτικό φάσμα και έτσι τα κομμάτια είναι 5.

Το Galatea 15:16 σε προϊδεάζει λέγοντας για την συμπαντική ένωση των 2 φύλων σε ένα.

Το She Wore Thorns είναι το χιτάκι και αυτό μόνο κ μόνο επειδή είναι 6:45.

Το Winter 13:38 αγαπάει κ μισεί τον χειμώνα.

Το Five Elegies 22:29 δείχνει ένα μονοπάτι προς τα θεία.

Το The Abolition 15:32 είναι το κάλεσμα κ η αποδέσμευση από κάτι παραφυσικό .Όλα αυτά βέβαια με καθαρά δική μου μετάφραση.

Οι στίχοι είναι ψυχεδελικοί και μιλάνε κατά βάση για την γυναίκα σαν ολότητα και με την διακριτική προσθήκη των γυναίκειων φωνητικών από την Ellie όλα αποκτάνε νόημα.
Ναι ρε, αυτά είναι τα δικά μας σκυλάδικα και μιλάνε για γυναίκες, αλλά όχι σαν τους ευκαιριακούς και ρηχούς  που μας έχουν κατακλύσει ,που υμνούν το αιδοίο (κύριος!!)εδώ μιλάνε και οι 6 αισθήσεις.










Το πρώτο τους άλμπουμ ‘’THE SUN WILL RISE’’ τους έχω ζητήσει να μου το στείλουν γιατί δεν μπορώ να το βρω πουθενά .Το μόνο κομμάτι που έχω ακούσει λέγετε ‘’Nectar’’ και με κάνει να μου τρέχουν τα σάλια ,μπορείτε να το βρείτε στο καλαίσθητα παγανιστικό τους site electricmudgenerator.co.uk μαζί με οτιδήποτε άλλο θέλετε να μάθετε για την μπάντα.
                                                                              VIDEOS




 Winter 


(Υ.Γ. 1) Όπως έχει πει ο δημιουργός του BLOG και δημιουργός πολλών, μόνο TRUE πραγμάτων και καταστάσεων ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΝΑΡΗΣ εδώ γράφει όποιος θέλει ,όποτε θέλει και οτιδήποτε θέλει.

(Υ.Γ. 2) Γαμώ τα φράγκα και οποιονδήποτε (ιδίως μουσικούς) τα έχει σαν ισοζύγιο για την ζωή του, την έμπνευση και την ενεργητικότητα του.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

1 σχόλιο: