Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

METAL FROM HELLAS-DOCUMENTARY -THE HISTORY OF GREEK HEAVY METAL





  Διαμάντι...κρυφό διαμάντι φτιαγμένο αποκλειστικά από οπαδούς για οπαδούς.Καμμιά φορά όταν όλοι μας κοιτάμε την δισκοθήκη μας νιώθουμε πραγματικά το μουσικόφιλο "εγώ " μας να φουσκώνει.
  Νιώθουμε πως τα ξέρουμε όλα,τα έχουμε ακούσει όλα και δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να μας κοντράρει...έλα όμως που όταν μιλάνε καμμιά φορά οι παλιές καραβάνες με την απλότητά τους απλά μας βάζουν τα γυαλιά χωρίς καν να προσπαθούν για αυτό.
  METAL FROM HELLAS λοιπόν...ένα ντοκυμαντέρ φτιαγμένο απλά από δύο τύπους τον Νίκο Παπακώστα και τον Παναγιώτη Σιμόπουλο σαν εργασία για το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.
  Ένα ντοκυμαντέρ για την ελληνική Ηeavy Metal σκηνή απ'τις αρχές των '80s μέχρι σήμερα,με συνεντεύξεις από μέλη συγκροτημάτων όπως οι SPITFIRE,FLAMES,SEPTIC FLESH,BATTLEROAR,CONVIXION,STRIKELIGHT...από dj's ,από ιδιοκτήτες καταστημάτων δίσκων που έζησαν την εποχή του "τίποτα" στην Ελλάδα του '80 και την αναπολούν με ρομαντισμό για την αγνότητα που την διέκρινε,μέχρι και τον ιδρυτή της EAT METAL RECORDS ο οποίος λέει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την τότε..αλλά και για την τώρα αντιμετώπιση του κοινού απέναντι στα εγχώρια συγκροτήματα.
  Συνήθως τέτοιες προσπάθειες όπως το METAL FROM HELLAS δυστηχώς καταλήγουν να φέρουν τον χαρακτηρισμό cult...γιατί πολύ απλά καταπιάνονται με μια πραγματικότητα η οποία είναι τελείως δικιά μας και ίσως δεν την πέρνουμε και πολύ στα σοβαρά μιας και οι πρωταγωνιστές της μπορεί να μένουν και δίπλα μας ,όμως μια τέτοια αντιμετώπιση είναι σίγουρα άδικη απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σ'αυτήν την μουσική σε μια τόσο αφιλόξενη για αυτήν χώρα σε εποχές που πραγματικά δεν υπήρχε καμμία μα καμμία πιθανότητα να τα καταφέρουν.
  Γι'αυτό λοιπόν φίλτατε μουσικόφιλε μεταλλά την επόμενη φορά που θα δεις την απόλυτη ντοκυμαντεράρα για την uber ουάου metal σκηνή στα αζήτητα του αμερικάνικου νότου,και πρίν πεις "πόσο true είναι οι τύποι ρε μαλάκα" σκέψου λίγο και τι παίζει δυο βήματα απ'την πόρτα σου.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΝΑΡΗΣ (LIFER)
 

1 σχόλιο: