Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

FRANK MARINO - JUGGERNAUT (1982)



    Γουστάρω γιατί βγήκε τη χρονιά που γεννήθηκα...δεν το τρώτε ποτέ αυτό το σκάλωμα? 
Frank Marino καναδός κιθαρίστας που ξεκίνησε την πορεία του στις αρχές του '70 με τους MAHOGANY RUSH με ένα μουσικό ύφος πολύ κοντά σε αυτό του Hendrix.Mια απίστευτη μπάντα με μια πορεία που κράτησε μέχρι τις αρχές των '80's με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
    Το '81 ξεκινάει την προσωπική του καριέρα με το δίσκο "The Power of Rock n' Roll" ώπου με το πρώτο άκουσμα δίνει στον ακροατή να καταλάβει πως πλέον έχει "απεξαρτηθεί" απ'τον εθισμό του στον Hendrix και πλέον με τις επιρροές του φιλτραρισμένες του δίνει και καταλαβαίνει.
    Hard Rock πανδαιμόνιο στο κεφάλι!!!!Μακράν απ'τους πιο αδικημένους κιθαρίστες που παρ'όλη την τεχνική που κατέχει,έχει το ατού να γράφει πραγματικά κομματάρες.
   Όμως εδώ μιλάμε για το δεύτερο κατά σειρά δίσκο του ,τον επόμενο ακριβώς χρόνο,το "Juggernaut"στο οποίο έχει επιτευχθεί η απόλυτη ισορροπία.Τόνοι μαγκιάς,απίστευτο κιθαριστικό παίξιμο,μια μπάντα που κώβει κώλους και δεν συνοδεύει απλά τον"¨θεό της κιθάρας", όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτού του τύπου τους καλλιτέχνες,μελωδίες μεγάλης πραγματικά έμπνευσης και φυσικά κομματάρες.
   Απλά ένα απ'τα καλύτερα hard rock άλμπουμ που θα ακούσετε ποτέ....και γενικά τσεκάρετε την πορεία του γιατί ο τύπος έχει πραγματικά δώσει πολλά σε αυτή την μουσική...και όσο για αυτούς που την ψάχνουν παραπάνω ....μην  σκαλώνετε με το εξώφυλλο....Ιt's the fuckin' '80's!!!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (LIFER) ΚΑΡΝΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου